Τετάρτη, 19 Μαϊος 2021 06:25

Διαδικτυακή Συνάντηση για την Τέχνη και την Πρόληψη "Η Ζωή Ανάμεσα"

Διήμερη Διαδικτυακή Συνάντηση «Η Ζωή ανάμεσα»

 

Ολοκληρώνοντας ένα μεγάλο κύκλο διαδικτυακής λειτουργίας το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Λάρισας – Ο.ΚΑ.ΝΑ και το Εργαστήρι Ζωής οργάνωσαν μία διήμερη διαδικτυακή συνάντηση, στις 26 και 27 Μαΐου 20201,  με σκοπό να συγκεντρώσουν τη σημαντική εμπειρία μίας ιδιότυπης χρονιάς, να δημιουργήσουν μία ευκαιρία για μοίρασμα σημαντικών συμπερασμάτων και να φωτίσουν νέους μελλοντικούς δρόμους συμπόρευσης.

Την Τετάρτη 26 Μαΐου 2021, παρουσιάστηκαν διαδικτυακά, πέντε εργαστήρια (Ιστορίας –Πολιτισμού, Σωματικής Έκφρασης – Χορού, Θεάτρου, Εικαστικών, Λογοτεχνίας), στα οποία συμμετείχαν κοινωνικοί επιστήμονες από διάφορα Κέντρα Πρόληψης και άλλους φορείς Ψυχικής Υγείας , από όλη την Ελλάδα.

Κατά την διάρκεια της δεύτερης μέρας, παρουσιάστηκαν οι εμπειρίες των συμμετεχόντων από αυτήν την ιδιαίτερη χρονιά λειτουργίας του Εργαστηρίου Ζωής και  προβλήθηκε η ταινία μικρού μήκους «ΑΝΑ(ΜΕ)ΣΑ», μια δημιουργία του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας -  ΟΚΑΝΑ  και του Εργαστηρίου Ζωής που περιγράφει τη διαδρομή από την ακινησία στην κίνηση, από το "ανάμεσα", στο "μέσα", στο "μέσα μας", στο "ανάμεσα μας" και από εκεί στην "ανάσα".  

Την ξεχωριστή αυτή συνάντηση τίμησε με την παρουσία του ο Γιώργος Μ. Γουρνάς, Διδάκτωρ Ψυχιατρικής/Θεραπευτής Ομάδας και Οικογένειας/Συνεργάτης του Αθηναϊκού Κέντρου Μελέτης του Ανθρώπου, με την ομιλία του «Ανάμεσα: Η δύναμη των … συν-κινήσεων».

Παρακάτω, ακολουθεί ο σύνδεσμος για όποιον ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει αυτή την τόσο ενδιαφέρουσα παρέμβαση του κ. Γουρνά

https://www.youtube.com/watch?v=TkCst_z2Mtk