Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2022 09:19

Γνωριμία με τα Μαγικά Παραμύθια

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

Τα μαγικά παραμύθια διαχρονικές οικουμενικές ιστορίες που αφορούν το μεγάλωμα της ψυχής, βασική κατηγορία λαϊκών παραμυθιών, πραγματεύονται κάτι διαχρονικό και οικουμενικό: τη μετάβαση στην ενηλικίωση και την αυτονομία…

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021 από το Πανεπιστήμιο των Πολιτών του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας “ΟΡΦΕΑΣ” – Ο.ΚΑ.ΝΑ. το α’ μέρος του εκπαιδευτικού – βιωματικού σεμιναρίου με θέμα “Γνωριμία με τα μαγικά παραμύθια” που στόχο είχε την αξιοποίηση του παραμυθιού ως εργαλείο επικοινωνίας στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Εκπαιδευτές του προγράμματος Σχολές Γονέων – κοινωνικοί επιστήμονες σημαντικών δομών της πόλης- καθώς και Παιδαγωγοί των ΚΔΑΠ του Δήμου είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν συναισθήματα και εμπειρίες.

Συντονίστρια του εκπαιδευτικού - βιωματικού σεμιναρίου και στο ρόλο της αφηγήτριας η Κική Τσιάτα, Κοινωνιολόγος και Στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας – Ο.ΚΑ.ΝΑ.

Στο β’ μέρος του σεμιναρίου οι εκπαιδευόμενοι θα παρακολουθήσουν το θεωρητικό υπόβαθρο που αναδεικνύει τους τρόπους με τους οποίους το παραμύθι συνδέεται με την αυτογνωσία, την αυτονομία και το μεγάλωμα.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στις δράσεις “Λάρισα-Πόλη που Μαθαίνει”.