Τρίτη, 06 Ιουλίου 2021 05:48

Ξεκίνησαν οι Εγγραφές για το Εργαστήρι Ζωής

 

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Εργαστήρι Ζωής

 

Οι εγγραφές για το Εργαστήρι Ζωής του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Λάρισας – Ο.ΚΑ.ΝΑ. για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 ξεκινούν τη Δευτέρα 5/7/2021 και θα γίνονται ηλεκτρονικά.

Η συμμετοχή όλων των παιδιών, των εφήβων και των ενηλίκων είναι δωρεάν και η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων εγγραφής θα γίνεται σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Κατά την ακαδημαϊκή χρονιά 2021-2022 στο Εργαστήρι Ζωής θα λειτουργήσουν συνολικά 33 τμήματα. Για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών θα γίνονται 12 εργαστήρια (εικαστικά, θέατρο, χορός, παραμύθι, χορωδία). Σε εφήβους ηλικίας 12-18 ετών απευθύνονται 7 εργαστήρια (εικαστικά, δημιουργική γραφή, θέατρο, χορός, φωτογραφία, mixtape) ενώ σε ενήλικες άλλα 14 εργαστήρια (δημιουργική γραφή, θέατρο, φωτογραφία, λογοτεχνία, ιστορία-πολιτισμός, εθελοντισμός, χορωδία).

Για την εγγραφή παιδιών και εφήβων σε τμήματα του Εργαστηρίου Ζωής οι γονείς/κηδεμόνες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον σύνδεσμο https://forms.gle/5914yGwZ9CbSZDnb7  και για τη συμμετοχή σε τμήματα ενηλίκων μπορείτε να υποβάλετε την αίτησή σας στον σύνδεσμο https://forms.gle/3T6yHb6DXt3AZ6sW8

Οι σύνδεσμοι για την υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων εγγραφής στα τμήματα του Εργαστηρίου Ζωής θα διατίθενται στη σελίδα του Εργαστηρίου Ζωής στο facebook https://www.facebook.com/ErgastiriZois και στη σελίδα του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας – Ο.ΚΑ.ΝΑ. http://www.kplarisa.gr/

Όλες οι δράσεις του Εργαστηρίου Ζωής είναι προγραμματισμένες να ακολουθούν κάθε φορά το υγειονομικό πρωτόκολλο σε σχέση με τα μέτρα προστασίας από την covid-19.  Φέτος το Εργαστήρι Ζωής λειτούργησε με επιτυχία διαδικτυακά γεφυρώνοντας τις αποστάσεις ανάμεσα στους ανθρώπους, ανα-πλαισιώνοντας τον βιωματικό χαρακτήρα των εργαστηρίων και διαφυλάσσοντας τη δυνατότητα έκφρασης, σύνδεσης και μοιράσματος των μελών του.

Η πρωτοπόρα μεθοδολογία του Εργαστηρίου Ζωής, που συνδυάζει τις τέχνες, τον πολιτισμό και την προσωπική έκφραση με τις βασικές αρχές της πρωτογενούς Πρόληψης, έχει ήδη βραβευτεί ως καλή πρακτική σε διεθνές επίπεδο (βραβείο Πρόληψης Pompidou 2018 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής).

Για περισσότερες πληροφορίες για τις εγγραφές στα εργαστήρια του προγράμματος 2021-22 του Εργαστηρίου Ζωής μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Λάρισας: 2410 555935.